1 de febrer del 2011

Un centenar de persones debaten sobre el procés de privatització dels serveis públics

Des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública volem, en primer lloc, mostrar el nostre agraïment a les més de 100 persones que van participar a la jornada de debat, deixant petita la sala 22 de l'Ateneu. També volem felicitar les persones que van participar-hi com a ponents, Miren Etxezarreta, Elena Idoate, Santi Marimon i Roger Bernat, que ens van fer una radiografia molt acurada sobre el perquè del procés de privatitzacions que, lamentablement, vivim a Europa, els variats i ocults mecanismes que s'utilitzen per dur a terme aquestes privatitzacions i com es concreten aquestes mesures en el sistema sanitari públic.

Com a col·lectiu que defensa la sanitat pública, pensem que les nostres reivindicacions tenen avui més força, doncs els anàlisis dels ponents, realitzats des d'una perspectiva acadèmica i científica, van en la mateixa línia del treball que venim realitzant des de fa molts anys, de denúncia, reivindicació i mobilització, i de debat unitari per construir sinergies en defensa del sistema públic de salut, gratuït, de qualitat i universal.

Alhora, volem recordar que malgrat moltes de les competències sobre serveis públics estiguin en mans de la Generalitat, els ajuntaments poden jugar un paper important a l'hora de defensar els serveis existents a les seves localitats, exigir-ne millores i, sobretot, defensar el caràcter públic. Ara que ens apropem a les Eleccions Municipals, exigim als diferents partits que hi concorreran que aclareixin a la ciutadania quina és la seva postura davant de l'anunci de paralització de les obres de l'hospital Ernest Lluch, si en cas de construir-se en tindrien prou amb qualsevol tipus d'hospital o exigirien que aquest fos de titularitat i gestió públiques, com sí defensem des de la Plataforma.

Finalment, volem recordar que la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública és un espai obert a totes les persones que volem defensar la Sanitat Pública, persones que des de sensibilitats diverses volem treballar conjuntament per defensar-la, debatre sobre la seva situació i proposar millores. Sabem que hi ha molta feina a fer, i com més esforços aglutinem millor podrem assolir els objectius. Per això convidem al conjunt de ciutadans de Cerdanyola i Ripollet a participar-hi. La salut és cosa de totes i tots.