26 de febrer del 2013

Notícia premsa: Metges i usuaris reclamen una nova solidaritat sanitària (21/02/2013)


Cal construir una nova solidaritat sanitària, des de la resistència i la mobilització ciutadana, des de la igualtat i la transparència i, sobretot, des de la defensa de la universalitat en l’accés als sistema públic de sanitat.
La conferència es va realitzar a l'Espai Enric Granados
La conferència es va realitzar a l'Espai Enric Granados Alguns dels metges protagonistes del debat
Aquestes van ser algunes de les idees que es van posar de relleu ahir a l’Espai Enric Granados en el decurs d’un debat sobre el desmantellament i la privatització de la sanitat pública organitzat per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cerdanyola-Ripollet.

Quatre metges, Montserrat García, Iko, Luis Capacete i Roger Bernat, van fer una radiografia de l’estat actual de la sanitat pública, de les retallades i del que consideren un desmantellament progressiu d’un dret que, fins ara, teníem adquirit. 

14 de febrer del 2013

Coloquio-debate: El desmantelamiento y la privatización de la Sanidad Pública 20/02/13

 

 Dia: dimecres 20 febrer
Hora: 19:00h
Lloc: Pl. Enric Granados, a la Sala d'exposicions de l'ALTIS.

Las medidas del gobierno del PP y su R. Decreto-ley 16/2012 así como las de CIU con sus recortes, su modelo público/privado, su troceamiento del ICS, su autogestión, representarán el desmantelamiento de la Sanidad Pública.


La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cerdanyola-Ripollet proponemos un coloquio-debate sobre el PRESENTE Y FUTURO DE LA SANIDAD PÚBLICA.



Contaremos con la participación de:

Montserrat García, médico e integrante de la Plataforma en Defensa de la Sanidad Pública Cerdanyola-Ripollet.

IKO, médico de atención primaria. P
articipa en el GT Defensa Sanitat Publica 15M-bcn, hablará de la Universalidad de la Sanitat Catalana.

Luis Capacete, médico de familia e integrante de la Asociación Catalana por la Defensa de la Salud Pública (FADSP) 
hablará sobre Iniciativas de resistencia y rechazo desde el Vallès.
 
Roger Bernat Landoni, médico jubilado e integrante de FADSP, planteará propuestas para revertir ésta desoladora situación.

Manifestació "En defensa de la sanitat pública" 17 febrer a les 12h


Convoquen conjuntament la Plataforma pel Dret a la Salut i la Plataforma Sindical Unitària, treballadors i treballadores junt amb persones usuàries, ciutadans i ciutadanes, fem una marea blanca (porteu roba blanca) contra la privatització i les retallades de la sanitat pública! 
 Perquè defensant els serveis públics, defensem l'Estat de benestar!

---
1. El diumenge 17, a les 12h, la Plataforma pel Dret a la Salut convoca manifestació a la Pça Catalunya fins a la Pça San Jaume. Ho fa conjuntament amb la Plataforma Sindical Unitària. El nostre lloc de trobada és a Rda. Sant Pere amb P. de Gràcia (hauríem d'estar-hi una mica abans). La Coordinadora Laboral de Centres Sanitaris també convoca concentració a la Pça Catalunya per afegir-se després a la manifestació que té un doble caràcter: laboral i social.

2. El dissabte 16 a les 17h la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) convoca manifestació a la Pça Universitat. Tingueu en compte que la "dació en pagament" no està encara guanyada i caldrà lluitar fins el final. Tot i que la mobilització popular ha assolit un èxit amb l'admissió a tràmit de l'ILP cal guanyar la seva transformació en llei.

La PDS us demanem que aquest cap de setmana sigui reivindicatiu i que omplim els carrers perquè la bona gent som més i és necessari que ens sentin.

 Protagonista foto: Boi Ruiz, conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya i curiosament ex-president de la Patronal d'hospitals Privats de Catalunya...