20 de novembre del 2008

Sorpresa i indignació

Sorpresa i indignació ens provoca llegir al núm. 566 de la Revista de Ripollet que, segons el Dr. Parellada, director sanitari del Vallès Occidental, l’esperat i necessari Hospital Ernest Lluch no s’inaugurarà fins el 2015.

Cal recordar que el juliol del 2005, a la Mancomunitat de Sabadell i Terrassa, la Consellera Marina Geli va presentar a bombo i platerets als alcaldes de la comarca el pla de xoc per a la Sanitat Pública del Vallès, on es comprometia a la construcció de l’esmentat hospital i alguns CAP. Més de tres anys després encara continua sent paper mullat.

També recordem que el 7 de febrer de 2006, a l’Ajuntament de Cerdanyola, responsables del Departament de Salut, entre els que s’hi trobaven el Dr. Ganduixer i el mateix Dr. Parellada, van presentar als alcaldes de la Mancomunitat de Cerdanyola, Ripollet i Montcada el Pla Director de l’Hospital. En aquesta presentació van afirmar que la primera pedra es posaria l’abril del 2007, data en que també començaria la construcció dels 535 pisos previstos al sector Redosa-Vallensana. Davant les nostres queixes pel retard, i la reivindicació concreta d’escurçar els terminis, la consellera va afirmar el 17 de març de 2006 que els terminis s’estaven complint però que difícilment es podrien escurçar, així que la construcció s’iniciaria el 2007 i l’equipament no entraria en funcionament fins el 2010.

Sorpresa i indignació ens provoca veure que les autoritats locals no surtin públicament al pas de tots aquests incompliments per part de les autoritats sanitàries. I si ho han fet per conductes interns, sembla que no els han fet massa cas.

Sorpresa i indignació per l’actitud de la consellera Geli, que sembla no tenir prou amb el mal que ja ha fet a la Sanitat. Ara amenaça altre cop amb l’establiment del copagament i es treu de la màniga la urgent necessitat d’un gran i enganyós pacte per la Sanitat Pública.

Davant la caòtica situació de la Sanitat Pública a la nostra comarca, on descendeix la qualitat assistencial i només augmenten les llistes d’espera, ja va sent hora que els nostres representants facin sentir la seva veu amb fermesa en defensa dels interessos col•lectius, tal com de vegades fan reclamant i defensant qüestions que poc tenen a veure amb ells i, inclús, amb els programes amb els que van concórrer a les eleccions.


COORDINADORA PER LA SANITAT PÚBLICA
BARBERÀ, CERDANYOLA, MONTCADA I RIPOLLET

coordinadorasanitat@gmail.com

Coordinador per la Sanitat Pública

About Coordinador per la Sanitat Pública

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet

Subscribe to this Blog via Email :