20 de maig del 2010

29/05: manifestació per exigir la construcció de l'hospital públic Ernest Lluch

Tornen les mobilitzacions per reclamar l'hospital
La Coordinadora per una sanitat pública de qualitat de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Barberà ha convocat una manifestació per reclamar l'inici imminent de la construcció de l'hospital Ernest Lluch. La manifestació es farà el pròxim 29 de maig, dissabte, des del CAP II als terrenys de Redosa on s'ha d'aixecar el centre hospitalari.

Els integrants de la Coordinadora denuncien continus incompliments de terminis per part de la Generalitat i fan una crida a que la ciutadania surti al carrer per reivindicar un equipament que consideren cada cop més necessari davant el col·lapse de l'hospital de Sabadell.

Carles Escolà, un dels integrants del col·lectiu, remarca els continus incompliments de terminis per part de la Generalitat amb diversos anuncis de data d'inici de la construcció que "s'ha demostrat que eren mentida". Davant d'aquesta situació, la coordinadora ha convocat diverses mobilitzacions al llarg dels últims anys que van aconseguir "moure el concurs d'idees sobre l'hospital que fins ara és l'únic que s'ha fet".

Els integrants del col·lectiu indiquen que els Ajuntaments "ja no volen mullar-se" donant dades o terminis d'inici de les obres davant els incompliments de la conselleria de Salut.

Des de la Coordinadora consideren que l'Ajuntament de Montcada i Reixac, municipi on es troben la major part dels terrenys on es farà l'hospital, va voler vincular aquest projecte amb l'actuació urbanística Redosa-Vallençana i aquest és el "principal motiu del retard" en la construcció del projecte. Escolà indica que "només s'ha desencallat" l'enderroc de l'antiga fàbrica Redosa, que va acabar al març, quan "la crisi ha fet inviable" la construcció dels habitatges previstos.

En tot cas, la coordinadora no només convoca la manifestació del dia 29 per reivindicar la construcció de l'hospital, sinó també per reclamar la gestió pública del centre i la defensa de tot el sector públic sanitari.

Imma Prat manifesta que els retards en relació al projecte de l'hospital són motivats perquè "no hi ha diners per invertir en la sanitat pública" i fa una crida a que la ciutadania "surti al carrer ja que sinó no hi ha resposta" per part de l'administració.

Agrupació d'usuaris del CAP La Farigola

Des de la Coordinadora també han criticat la situació del Centre d'Atenció Primària La Farigola i ahir es proposava als veïns de la zona la formació d'un col·lectiu d'usuaris per fer un seguiment del funcionament, planificació i gestió del centre. Escolà destaca que la ciutadania té dret a participar en la salut pública.

Des del col·lectiu s'afirma que seguiran atentament el nou model d'autonomia de gestió del CAP La Farigola que consideren dóna peu a una possible privatització. L'entitat reclama saber com es decideixen els recursos que hi ha, la seva distribució o com afecta això a l'atenció sanitària.

Font: Cerdanyola.info

==========================================

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública convoca una nova concentració

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, de Cerdanyola i Ripollet ha convocat una concentració pel proper 29 de maig, per reclamar l'inici immediat de la construcció de l'Hospital Comarcal Ernest Lluch. La trobada serà al CAP II a les 11 del matí. Els participants es dirigiran fins als terrenys de Redosa on es tornarà a fer una pintada de protesta.

Aquesta concentració coincideix amb el segon aniversari de la manifestació convocada per la Plataforma, l'any 2008, quan es va realitzar el primer mural. Els membres de la Plataforma van acusar, en la roda de premsa de convocatòria de la protesta, que "la Conselleria de Salut Pública continua mentint respecte als terminis de construcció de l'hospital". A més, també van assegurar que continuaran lluitant "per exigir que la gestió de l'equipament sigui totalment pública".

F.R.

Font: Ripollet.cat

==========================================

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cerdanyola i Ripollet convoca una nova manifestació
La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública ha convocat una mobilització per al proper 29 de maig com a mostra de protesta per "les reiterades mentides i incompliments per part de les diferents administracions implicades en la construcció de l'hospital Ernest Lluch".

Des de la Plataforma recorden que dos anys després de la manifestació convocada pel col·lectiu que va finalitzar al davant dels terrenys de Redosa -on es va realitzar la pintada d'un mural exigint la construcció immediata de l'hospital públic Ernest Lluch-, "les coses continuen més o menys igual: ni rastre de l'hospital, tret de molta propaganda política, i es continua eludint el debat sobre la seva gestió". Per aquesta raó, la Plataforma torna a cridar a la mobilització -el 29 de maig- per denunciar "les reiterades mentides i incompliments per part de les diferents administracions implicades en la construcció del nou equipament sanitari".

Font: A Fons Vallès

Coordinador per la Sanitat Pública

About Coordinador per la Sanitat Pública

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet

Subscribe to this Blog via Email :