23 de novembre del 2010

Concentració contra la privatització de la Sanitat Pública

La Coordinadora ciutadana en Defensa dels Serveis Públics i contra les privatitzacions convoca una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona el dijous dia 2 a les 19h00 per la derogació de la llei 15/97 i contra el copagament a la sanitat.
http://dretserveispublics.blogspot.com/


Conjuntament amb altres mobilitzacions a la resta de l'Estat.
http://www.casmadrid.org/


EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA

Des del moment en que ens van transferir les competències en Sanitat a Catalunya, el procés de privatització de la Sanitat Pública ha estat imparable. Només cal veure l´ICS: deteriorament dels serveis per manca d’inversions (Banc de Sang, Bugaderia, Ressonància, Aparcament...) per tal de justificar la seva privatització. Aquestes mesures son planificades per acabar amb la salut com un dret bàsic de ciutadania.

A Catalunya, abans de la aprovació de la Llei 15/97 de "Noves Formes de Gestió", recolzada per CIU,PP,PSOE, CIU va ser la pionera en la introducció de diferents fórmules de gestió privada en forma de Consorcis, Fundacions.... que implicaven la derivació de diners públics (+ del 40%)vers empreses privades. El govern de PSC, ERC, ICV ha continuat la mateixa política privatitzadora mitjançant la aprovació al 2007 de la conversió de l´ICS en empresa pública de gestió privada.

Així, el govern de Catalunya ha aplicat aquest model privatitzador al nou hospital de S. Joan Despí, cedint la seva explotació durant 30 anys a la Caixa, grup Sumarroca i altres per tal que puguin fer negoci amb la nostra salut.

L’evidencia internacional i la Organització Mundial de la Salut (OMS) estan reconeixen que aquest model és una bomba financera per als sistemes públics, a més de presentar pitjors indicadors de qualitat assistencial.

Ara, amb la excusa de la crisi a més de totes les retallades salarials i socials que afectaran a les treballadores, pensionistes i usuaris de la sanitat pública, vol establir el "copagament" o repagament per tenir dret a gaudir d’una Sanitat Pública que ja paguem mitjançant els impostos via IRPF.

En que consistirà el copagament-repagament?

  • Pagar un cànon per cada visita al metge.
  • Per ser atès per un especialista.
  • Per anar a Urgències.
  • Pensionistes, han de pagar un percentatge, fins al 40% dels medicaments.
  • No cobrir certes prestacions, com proves o tractaments, obligant a pagar una assegurança privada...
Per tal de mostrar el nostre rebuig al copagament-repagament, a la privatització de la Sanitat Pública, la Coordinadora ciutadana en defensa dels Serveis Públics i contra les privatitzacions (dSp), convoca una concentració el dia 2 de desembre 2010 a les 19h00 a la Plaça sant Jaume

Convidem a tota la ciutadania a participar d’aquest rebuig i a lluitar en DEFENSA DE LA SANITAT PUBLICA.

Coordinador per la Sanitat Pública

About Coordinador per la Sanitat Pública

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet

Subscribe to this Blog via Email :