24 de juliol de 2014

ESTIU 2014: Continuen les retallades als CAP de Cerdanyola i Ripollet

El Servei Català de la Salut ha programat el tancament de centres d’atenció primària (CAP) als nostres municipis:

  • CAP de les Fontetes-Cerdanyola, del 28 de juliol al 29 d’agost, TANCAT
  • CAP dels Pinetons-Ripollet, del 28 de juliol al 29 d’agost TANCAT
  • CAP de la Farigola-Cerdanyola, del 28 de juliol al 29 d’agost TANCAT a partir de les 15 hores
img_20130729_171504 img_20130729_160433 

Un any més les retallades en salut ens afecten als veïns i veïnes de Ripollet i Cerdanyola. Tot i que el conseller parli de “normalitat”, nosaltres volem posar de manifest que aquest tancament dels CAPs és una conseqüència de les retallades: al tenir menys personal treballant, s’han d’aplicar aquestes mesures. Durant l’any també es nota aquesta retallada en personal.


Si bé és cert que l’any 2013 el tancament va afectar, parcialment, els mesos de juliol i agost, no deixa de sorprendre que, en un comunicat de l’Ajuntament de Cerdanyola, la regidora de Salut Pública, Maria Reina, “ha mostrat la seva satisfacció per aquest acord”.


Desconeixem quines eren les “reivindicacions” dels ajuntaments de Cerdanyola i Ripollet en relació al tancament dels CAPs a l’estiu, però vista la satisfacció per l’èxit obtingut, no devien anar més enllà del programa de “rebaixes d’estiu” que han aplicat. La pròpia alcaldessa de Cerdanyola s’ha manifestat “agraint al Servei Català de la Salut l’atenció a les peticions de l’ajuntament perquè qualsevol restricció horària dels CAP afecti el mínim possible a la població”.


No s’observa en el comunicat un mínim de discrepància amb les retallades que la Generalitat aplica a la sanitat pública, i com a mostra, el tancament del CAP Fontetes durant tot el mes d’agost obligarà a pacients d’avançada edat a un dificultós desplaçament al CAP Canaletes.


Alhora, manifestem el nostre suport a tot el personal sanitari, que malgrat les restriccions que manté el Servei Català de la Salut, cobrint de manera insuficient les baixes i les vacances de la plantilla, intenten donar el millor servei als usuaris.

Davant la decisió de l’Institut Català de la Salut (ICS) de tancar més plantes hospitalàries, aquests dies s’estan produint concentracions i manifestacions en nombrosos hospitals de Catalunya, protestes per denunciar el desmantellament dels serveis públics i en contra de la política de potenciar els interessos privats. Segons una notícia publicada el 7 de juliol al diari “El País”, «Els principals hospitals catalans —els vuit centre públics de l’ICS, el Clínic, Sant Pau i el Parc Salut Mar— deixaran sense servei uns 1.322 llits durant aquest estiu. Per la seva part el conseller de salut, Boi Ruiz, titlla de “mite polític” el tancament de llits i les llistes d’espera i de “demagògia” l’alarma creada amb les protestes»


Des d’aquí recolzem els treballadors i usuaris de la sanitat pública de Catalunya i fem nostre el lema publicat a una de les concentracions de protesta:

“No permetrem el tancament de més plantes mentre hi hagi persones a urgències esperant un llit”.

#LaSalutÉsUnDretNoUnNegoci

About #LaSalutÉsUnDretNoUnNegoci

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet

Subscribe to this Blog via Email :