16 de juliol de 2009

Assemblea veïnal a Fontetes per denunciar l'acord entre Ajuntament i Generalitat

Unes 150 veïnes i veïns es van reunir ahir dimecres en assemblea davant del CAP Fontetes per discutir en quin punt es troba la lluita en defensa de l'ambulatori, després de l'acord entre Ajuntament i Generalitat avalat pels quatre grups municipals (ICV-EUiA, CiU, PSC i PP), amb el que els responsables polítics pretenen aturar la lluita veïnal. Durant l'acte, es va informar de l'intent de dividir el moviment veïnal realitzant reunions per separat amb cada col·lectiu, enlloc de convocar el Consell de Salut, òrgan participatiu on s'han de prendre les decisions que afecten la sanitat pública a Cerdanyola. També es va informar de la reunió que el dia anterior, dimarts, van tenir els presidents de les comunitats de veïns i veïnes de Fontetes amb els grups municipals, reunió que va acabar quan les assistents van abandonar la sala de plens denunciant sentir-se instrumentalitzades per part dels grups polítics.

Les persones assistents a l'assemblea van ratificar les reivindicacions explicitades en el manifest que conjuntament AVV Fontetes, Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, Demanda Social Humanitaria i FADAM van presentar la passada setmana en roda de premsa. Segons el moviment veïnal, l'acord passa per mantenir al CAP Fontetes els serveis que es presten actualment i que Cat.Salut es comprometi a reduir les vergonyants llistes d'espera. Es per aquest motiu que reclamen, en primera instància, que es cobreixin les baixes i les vacances dels facultatius. També es va recordar que ja ha començat la reubicació forçada d'usuaris a altres centres d'atenció primària, no només del barri de Fontetes sinó d'altres barris de la ciutat, fet que entra en plena contradicció amb el dret de les usuàries a triar el CAP on valen ser ateses. En aquest sentit, es va fer una crida al conjunt de la ciutadania de Cerdanyola a defensar la sanitat pública, la sanitat de totes i tots, i es va exigir que els canvis d'ambulatori siguin voluntaris.

La trobada va concloure amb l'acord unànime de continuar les mobilitzacions en defensa del CAP Fontetes i exigir l'increment de recursos per tal de cobrir les necessitats derivades de l'increment de població que ha experimentat Cerdanyola en els darrers anys. Alhora es va denunciar que l'intent de tancament d'aquest centre d'atenció primària és un nou pas en el procés de privatització de la sanitat pública (i els serveis públics en generals) iniciat pels governs de CiU i assumit pel tripartit.

Un cop finalitzada l'assemblea, veïnes i veïns van marxar cap a l'Ateneu on s'hi celebrava l'acte d'entrega de les medalles d'honor de la ciutat. La seva intenció, manifestar davant dels responsables polítics la indignació per l'acord entre l'Ajuntament i el Departament de Salut. Un cop allà, es va fer lectura del manifest unitari, que inclou els punts discutits durant l'assemblea. No van faltar les escridassades i crítiques a tots els grups municipals, als que es va recordar que el seu intent d'instrumentalitzar i manipular el moviment veïnal els sortirà molt car. Finalment, es va demanar disculpes a les persones assistents a l'acte institucional per la interrupció, alhora que els demanaven la seva comprensió.

Fotos i vídeos de l'assemblea davant del CAP Fontetes:
Fotos de la posterior concentració a l'Ateneu:Coordinador per la Sanitat Pública

About Coordinador per la Sanitat Pública

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet

Subscribe to this Blog via Email :